Több százezer fős tömegtüntetést tartottak Libanon déli részén a Hezbollah síita szervezet támogatására. A tüntetés résztvevői a libanoni belügyekbe való külföldi beavatkozást elítélő transzparenseket tartottak a magasba. Ezzel a tüntetéssel a Hezbollah egy hét alatt másodszor tartott erődemonstrációt, március 8-án ugyanis már rendeztek egy legalább félmilliós tüntetést Bejrútban.

Több százezer fős tömegtüntetést tartottak Libanon déli részén a Hezbollah síita szervezet támogatására. A Nabatije városában vasárnap tartott tüntetés résztvevői a libanoni belügyekbe való külföldi beavatkozást elítélő transzparenseket tartottak a magasba. Az üzenetet mindazonáltal az Egyesült Államoknak és Izraelnek címezték, nem pedig Szíriának, amely katonákat állomásoztat országukban. A megmozdulás résztvevői közül sokan az "Amerika kifelé" jelszót skandálták, mintegy azon gúnyolódva, hogy ellenzéki tüntetők az elmúlt hetekben a "Szíria kifelé" jelszót hangoztatva követelték a szíriai katonák és titkosügynökök távozását Libanonból.
   
A vasárnapi tüntetéssel a Hezbollah egy hét alatt másodszor tartott erődemonstrációt. A Hezbollah - és a szintén síita Amal szervezet - felhívására március 8-án ugyanis legalább félmilliós tüntetést rendeztek Bejrútban Szíria támogatására. A tüntetők köszönetet mondtak Szíriának, amiért a libanoni polgárháborúba beavatkozva 1976-ban katonákat vezényelt országukba. A megmozdulás messze nagyobb volt, mint amekkorát a Szíria-ellenes libanoni ellenzék meg tudott szervezni.
   
A Hezbollah Libanon legbefolyásosabb politikai szervezete és egyetlen fegyveres pártja. A Hezbollah gerillái harcoltak Dél-Libanon izraeli megszállása ellen, amíg az izraeli fegyveres erők 2000-ben nem távoztak onnan.
   
Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök közelmúltbeli meggyilkolása után Szíria erőteljes nemzetközi nyomásra megkezdte csapatai kivonását Libanonból. Mahmúd Hammud libanoni külügyminiszter vasárnap közölte, hogy a szíriai katonák biztosan nem vonulnak ki teljesen Libanonból április 7-ig, amikor a két ország vezető katonai illetékesei meg akarnak állapodni a csapatáthelyezésekről. Hammud nyilatkozata az első konkrét bejelentés arról, hogy Szíria mikor dönt a teljes kivonulásról.