A pápai állam hivatalos lapja szerint "hóhérokkal találkozott" a 15 éve kómában lévő amerikai Terri Schiavo, akinek a mesterséges táplálását nem engedélyezik tovább egy bírósági döntés értelmében.

Újabb, fájdalmas állomáshoz érkezett Terri Schiavo a személyes kálváriája során - írta az Osservatore Romano szerdai száma, párhuzamba állítva az atlantai fellebbviteli bíróság döntését és Krisztus szenvedéseit a kereszthalála előtt.

Sajnos, Terri a fájdalmas útját járva, úgy tűnik hóhérokkal találkozott, kezdve azzal, aki a halálát akarja, egészen azokig a bírókig, akik aláírták ítéletét. S mindez az amerikai közvélemény jó részének ellenére, magának George Bush elnöknek a beavatkozása ellenére történik... Ezalatt, a témát felkapó sajtó lármájáról mit sem tudva, Terri csöndben meghal - írta a lap.

Az atlantai bíróság két szavazattal egy ellenében elutasította kedden a 41 éves nő szüleinek utolsó fellebbezését, akik mesterségesen továbbra is életben szeretnék tartani a lányukat, noha a vegetatív komában lévő Terri állapota visszafordíthatatlan. A bíróság a férj keresetének adott helyt, és elfogadta azt az érvelését, hogy a nő nem akarna ilyen állapotban életben maradni.

Az Osservatore Romano hétfőn Terri agóniáját "az emberiség agóniájának" minősítette.