Hiába fellebbeztek másodszor is, a fellebbviteli bíróság is elutasította Terri Schiavo szüleinek kérését, hogy elrendeljék a 15 éve éber kómában lévő nő mesterséges táplálását. A nő táplálását múlt pénteken függesztették fel egy helyi bíróság döntését követően. A szülők újra csak fellebbeznek.

Az atlantai fellebbviteli szövetségi bíróság szerdán elutasította Terri Schiavo szüleinek azt a kérését, hogy rendelje el lányuk mesterséges táplálásának folytatását. A háromfős bírói testület 2-1 arányban tagadta meg a kérést, egy nappal azt követően, hogy egy szövetségi bíró Floridában hasonlóképpen döntött. Schiavo szülei, Bob és Mary Schindler várhatóan ismét fellebbeznek. Ügyvédjük, Red Sparklin szerint a nő életének megmentése érdekében újabb, szabályszerű fellebbezést adnak be.

A szülők kedden közölték, hogy gyermekük fokozatosan veszít erejéből, és hamarosan meghalhat. A 41 éves nőt tápláló csövet bírói döntésre a múlt pénteken elzárták. Amennyiben nem indítják újra a mesterséges táplálást, Schiavo egy-két héten belül, víz és táplálék hiányában lassan meghal.

A 15 éve éber kómában lévő 41 éves nő egy szívroham következtében szenvedett súlyos agykárosodást. Férje évek óta küzd, hogy hagyják meghalni, míg szülei életben tartását szeretnék elérni. A pénteki bírósági döntés után republikánus kezdeményezésre a hétvégén soron kívüli ülésen fogadott el az amerikai kongresszus egy törvényt, hogy a szülőknek lehetőséget biztosítsanak a pénteki határozat ellen szövetségi szinten fellebbezni. Kedden azonban az illetékes szövetségi bíró úgy döntött, elutasítja a szülők keresetét, mivel nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy bármi esély lenne Terri Schiavo állapotának javulására.

MTI/[origo]