A legfelsőbb bírósághoz fordultak Terri Schiavo szülei azzal a kéréssel, hogy rendelje el agykárosult lányuk táplálásának a felújítását. A 15 éve ébrenléti kómában fekvő 41 éves nőt tápláló gyomorszondát a múlt pénteken zárták el.

Bob és Mary Schindler szerda este kérelmet nyújtott be a legfelsőbb bírósághoz azzal a kéréssel, hogy testület sürgősséggel rendelje el agykárosult lányuk mesterséges táplálásának a felújítását. Ezt megelőzően a területileg illetékes atlantai szövetségi fellebbviteli bíróság szerdán kétszer is elutasította kérelmüket. "A bíróság állásfoglalása nélkül Terri napokon belül szörnyű halállal hal meg" - közölte a család ügyvédje a 40 oldalas írott kérelemben.

A 15 éve ébrenléti kómában fekvő 41 éves nőt tápláló gyomorszondát a múlt pénteken zárták el bíró döntés alapján a férj kérésére, aki szerint Terri Schiavo nem akarna ilyen állapotban életben maradni. Michael Schiavo 1998 óta pereskedik felesége szüleivel, akik nem fogadják el azt a többségi orvosi szakvéleményt, hogy lányuk maradandó vegetatív állapotban van.