Legalább 14 ember meghalt és 100-an megsebesültek, amikor robbanás történt a British Petroleum energiaaipari vállalat legnagyobb amerikai olajfinomítójában. A Houston közelében bekövetkezett detonáció okai egyelőre nem ismertek, az áldozatok száma még nőhet.

Tizennégyre emelkedett a British Petroleum (BP) legnagyobb amerikai olajfinomítójában szerdán történt robbanás halálos áldozatainak a száma. A balesetben körülbelül, 100-an sebesültek meg.

A Houston közelében fekvő üzemben közép-európai idő szerint szerda este fél kilenckor történt hatalmas detonáció. A helyi tömegtájékoztatási eszközök ezt követően órákon át csupán négy halottról tettek említést. Az áldozatok számának emelkedését az üzem vezetése is megerősítette, és azt is közölték, nem kizárt, hogy számuk még tovább nő. A robbanás oka nem ismert. 

A detonáció tüzet is okozott, a tűzoltók három órán át küzdöttek a lángokkal. A mentőalakulatok ezt követően kezdték meg a leégett gyáregység átfésülését. A Galveston megyei hatóságok azt tanácsolták a környéken lakóknak, hogy maradjanak otthon, mert az üzemből lángok és sűrű fekete füst emelkedik a magasba.

A BP gyára 486 hektáron terül el Texas Cityben, Houstontól 56 kilométerre délkeletre. Ez a finomító adja az amerikai olajtermelés 3 százalékát.