Zavart elméjű férfi mászott fel szombat délután a római Szent Péter székesegyház kupolájára, a tűzoltóknak végül sikerült megmenteniük. A férfi a pápának szeretett volna átadni egy üzenetet.

Forrás: MTI

Egy negyven év körüli férfi mászott fel szombaton a római Szent Péter székesegyház kupolájára. A férfi az követelte, hogy személyesen adhasson át II. János Pál pápának egy üzenetet, amelyben az árvák javát szolgáló nemzetközi lottó megszervezésére kéri a katolikus egyházfőt.

A sötét dzsekit és farmernadrágot viselő ember a turistákkal együtt ment fel a kupolába és a csúcs közelében átmászott a kilátóterasz korlátján, amelyhez egy kötéllel erősítette oda magát. Eleinte úgy tűnt, hogy a mélybe akarja vetni magát, és ezért többen, köztük egy püspök, szóba elegyedtek vele, hogy megpróbálják lebeszélni tervéről, miközben a tűzoltóság elővigyázatossági intézkedéseket tett az öngyilkosság megakadályozására.

Végül késő délután, órákig tartó huzavona után a tűzoltóknak sikerült a korlát mögül elkapniuk és biztonságba helyezniük a húsvéti zarándokokkal teli Szent Péter téren nagy feltűnést okozó embert. A kupolamászóval tárgyaló tűzoltók egyike elmondta, hogy az abruzzói férfi már ismert mentális problémáiról.