A "vörös turizmus évének" nyilvánították Kínában 2005-öt. Ennek jegyében reklámozzák a kínai kommunista forradalom történelmi helyszíneit, hogy javítsák az egyeduralkodó párt imázsát, és hozzájáruljanak ezzel a kínai falvak fejlesztéséhez.

A kínai országos turisztikai hivatal "30 kiemelt vörös turistaút" és "100 klasszikus vörös turistahely" listáját adta ki, köztük Jinan (Yan,an) városáét, azé a nyugati hegyi települését, ahol a kommunista erők pincékben éltek az 1940-es évek elején. Szerepel a programban a Pekingtől dél-nyugatra fekvő város, Hszipaj-po (Xibaipo), ahol a kommunista vezetők az 1949. október 1-i győzelem előestéjén találkoztak. Várhatóan több olyan helyszínt is megjelölnek, ahol a néhai Mao Ce-tung elnök, a "Nagy Kormányos" álomra hajtotta a fejét.

"A vörös turizmus mindenekelőtt arra vezeti majd rá a közönséget, hogy emlékezzenek a nagy történelmi alakokra és tetteikre. Másrészt pedig segít a gazdaságilag elmaradott egykori forradalmi bázisoknak a felzárkózásban" - mondta egy névtelenséget kérő idegenforgalmi illetékes, akit az Új-Kína hírügynökség idézett.