Ausztrália nyugati partjainál feloldották a szökőárriadót

2005.03.29. 5:51

Feloldották a szökőárriadót kedden Ausztrália nyugati partvidékén, miután több órával a nagy erejű indonéziai földrengés után nem jelentettek károkat - közölte egy meteorológiai szolgálat.

Legfeljebb 50 centiméteres hullámokról érkezett jelentés a Perthtől 50 kilométerre délre fekvő Rockingham magasságában lévő Penguin-szigetről - közölte Grahane Reader, a meteorológiai szolgálatok hivatalának vezetője.

Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök a Richter-skála szerinti 8,7-es erősségű földrengés miatt elhalasztotta ausztráliai látogatását. Az elnök ehelyett szerdán vagy csütörtökön a katasztrófa sújtotta térségbe utazik - közölte Andi Mallarangeng, az elnöki hivatal szóvivője. Yusuf Kalla alelnök közlése szerint a kelet-indonéziai Nias szigetén a halálos áldozatok száma feltehetően 1000 és 2000 között van.

A heves földmozgás miatt Japán három alkalommal - közép-európai idő szerint 18.50-kor, 19.00 és 20.00 óra között és kedd hajnali 1.30 tájban - szökőár veszélyére figyelmeztette Indiát, Indonéziát, Malajziát, Srí Lankát, amely végül nem következett be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK