Újabb nem az agykárosult nő életben tartására

2005.03.31. 7:47

Hiába fordultak másodszor is az amerikai legfelsőbb bírósághoz, a jogi fórum újra csak elutasította Terri Schiavo szüleinek keresetét, hogy rendeljék el lányuk mesterséges továbbtáplálását. Ennek hiányában a 15 éve éber kómában lévő nő napokon belül meghal.

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága helyi idő szerint szerda este ismét elutasította az agykárosult Terri Schiavo szüleinek keresetét, hogy a bíróság sürgősséggel rendelje el lányuk újbóli mesterséges táplálását. A szülők immár másodszorra fordultak - hiába - a legfelsőbb bírósághoz lányuk élete megmentése érdekében.

A kérvényt Bob és Mary Schindler ügyvédje néhány órával azután nyújtotta be, hogy az atlantai fellebbviteli bíróság szerdán ismét elutasította a szülők beadványát. A Schindler házaspár szerdán közölte, még nem túl késő a mesterséges táplálás újrakezdése Terri szervezetének legyengülése ellenére sem.

A 41 éves Terri Sciavo, aki 15 éve van éber kómában, közel két hete él táplálék és víz nélkül, miután a férje és gondviselője kérésére a bíróság március 18-án elrendelte a mesterséges táplálás beszüntetését. Az orvosok szerint feltehetően csak napok választják el a haláltól.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK