Amerikai katonák megsebesítettek egy operatőrt Irakban

2005.04.06. 1:36

Megsebesítettek egy szabadúszó iraki tévéoperatőrt amerikai katonák kedden Irak északi részén, mert véletlenül fegyvernek nézték a kameráját - közölte az operatőrt foglalkoztató CBS amerikai tévétársaság, illetve amerikai katonai források.

Az operatőrként és újságíróként is dolgozó férfi csak könnyebben sebesült meg. Az operatőrt akkor érte találat, amikor az észak-iraki Moszulban zajló harcokat örökítette meg - közölte a CBS, amelynek kérésére a szerencsétlenül járt operatőr nevét - éppen a férfi védelme érdekében - nem hozzák nyilvánosságra.

Az Irakba vezényelt amerikai haderő a washingtoni védelmi minisztérium sajtóosztályán keresztül közleményben tudatta: az eltalált operatőr éppen egy iraki ellenálló közelében állt, aki Kalasnyikov géppisztollyal hadonászott, a katonáknak pedig úgy tűnt, mintha magánál az operatőrnél is fegyver lett volna. Az amerikai hadsereg sajnálatosnak nevezte a történteket és közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben. Az iraki ellenállót agyonlőtték - jegyezte meg a közlemény.

A moszuli illetőségű sebesült operatőrt jelenleg egy amerikai katonai kórházban ápolják.