Megbénította Rómát a zarándokok hada

2005.04.06. 9:10

Róma légterében a kisebb gépek már szerdán sem repülhetnek, és csütörtök délelőtt 10 órától a nagyobb gépek számára is légtérzárat vezetnek be egészen péntek éjfélig. A város légterét már a NATO AWACS felderítő gépei ellenőrzik, és fokozott készültségben vannak a vadászrepülők is, hogy szükség szerint beavatkozzanak.

Közel 200 külföldi küldöttséget várnak a temetési misére, köztük George Bush amerikai elnököt, akinek gépe várhatóan csütörtök éjféltájban száll le a Pratica di Mare katonai támaszponton.

Magyarország képviseletében Mádl Ferenc köztársasági elnök és felesége, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin házelnök, valamint Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke utazik a pápa pénteki gyászszertartására.

Az olasz fővárosban a pápai temetés napján zárva lesznek az iskolák, s a városvezetés fontolgatja a teljes közlekedési tilalom bevezetését is a személygépkocsikra, hogy a hatalmas tömegek mozgása a Vatikán környékén minél zavartalanabb legyen, másrészt biztonsági okokból is. A vatikáni múzeum is zárva lesz pénteken, a Sixtus-kápolna pedig már csütörtöktől nem látogatható a konklávé előkészületei miatt.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK