Magyar nőket futtató szexhálózat bukott le Firenzében

2005.04.10. 10:53

Közel ötszáz magyar nőt futtató callgirl-hálózat bukott le Olaszországban. A magyar lányokat interneten hirdető, Firenzében működő hálózat napi száz eurót fizetett a munkára jelentkezőknek, bár az együttlétekért elkértek alkalmanként akár ezret is. Az olasz rendőrség 2003 vége óta figyelte az egy magyar nő által mozgatott szervezetet.

Csaknem félezer magyar lány és asszony szerepelt egy, a héten lebukott firenzei callgirl-hálózat kínálati listáján, akik kéthetes turnusokban fizetés- vagy ösztöndíj-kiegészítés gyanánt szolgáltak ki olasz férfiakat a La Repubblica vasárnapi tudósítása szerint. A magyar lányokat a telefonos szexuális szolgáltatások piacára egy harmincas éveiben járó magyar nő szervezte be, akit több olasz segítőjével, köztük ingatlantulajdonosokkal az olasz rendőrség letartóztatott - írja az olasz lap.

A magyar kerítő egy pesti műsorújságon keresztül hirdetett "könnyű munkát" hostessként Toscanában kéthetes turnusokban a magyar hölgyeknek, akiknek napi száz euró járt szolgáltatásaikért. A madám - aki maga is dolgozott a hálózatnak - azonban 200-1000 euró közötti összeget is elkért egy-egy félórás szolgáltatásért a kliensektől, akik interneten válogathattak a közel félezer magyar hölgyből álló adatbankból. Elsősorban a firenzei via Montebellón lévő rezidencia volt a fizetett légyottok színhelye, de a toscanai város más pontján is kialakítottak megfelelő apartmanokat.

A római napilap szerint az olasz rendőrség még 2003. novemberében felfigyelt arra, hogy különös dolgok történnek a via Montebellón lévő házban, s meg is ijesztette a magyar kerítőnőt, aki a nyomozás szerint ekkor Bolognába tette át székhelyét egy időre. Végül másfél évre volt szükség a callgirl-hálózat teljes feltérképezésére, működésének megismerésére, illetve a szükséges bizonyítékok beszerzésére.

A hirdetésekre Firenzébe érkező magyar lányok képeit és szolgáltatási ajánlatait az interneten tették közzé, s a kéjhölgyek kaptak egy olasz mobiltelefont is, amelyeken keresztül értesítették őket a munkáról. A prostituáltakat futtató magyar madám számítógépében csaknem félezer magyar nő adatait találta meg a rendőrség: nem volt köztük kiskorú és a magyar kéjhölgyek kivétel nélkül alkalmazottak, illetve diákok voltak, akik tudatában voltak annak, mire is vállalkoztak szabadságuk vagy a vakáció néhány hetében.