A hírszerzés is segítette az ausztrál rendőrség és a vámhatóság munkáját egy drogcsempészek utáni nyomozásban. A vizsgálat eredményeként több mint egy tonna, összesen ötmillió darab extasy-tablettát foglaltak le Melbourne-ben.

Világrekordnak számító mennyiséget, ötmillió ecstasy-tablettát foglaltak le pénteken az ausztráliai hatóságok. Négy embert őrizetbe vettek. Az ausztráliai szövetségi rendőrség és a vámhatóság együttes nyomozásának eredményeként Melbourne-ben, egy Olaszországból érkezett csempeszállítmányban bukkantak a több mint egy tonnányi drogra.

Az ecstasyszállítmány felfedezéséhez a rendőri és a vámszervek jelentős segítséget kaptak hírszerző szolgálatoktól. Az ausztráliai szövetségi rendőrség az olasz és más európai rendőrségekkel karöltve megkezdte az ecstayszállítmányért felelős nemzetközi csempészhálózat felgöngyölítését.

A főként diszkókban használt élénkítő szer ilyen mennyiségének feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió ausztráliai dollárt (190 millió amerikai dollár).