Két külföldit öltek meg Bagdadban

2005.04.17. 22:58

Két külföldi és egy iraki vesztette életét Bagdadban autóba rejtett pokolgép robbanásának következtében. Az egyik külföldi amerikai, a másik francia állampolgár volt - jelentette be vasárnap az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége és a francia külügyminisztérium. 

A három említett személy terepjáróval a bagdadi nemzetközi repülőtérre vezető úton haladt szombaton, amikor járművük mellett öngyilkos merénylő levegőbe röpített egy robbanóanyaggal megrakott autót. A merényletben további öt ember megsebesült, őket az amerikai hadsereg kórházába szállították.

A 27 éves amerikai áldozat egy olyan amerikai segélyszervezet alapítója volt, amely fegyveres konfliktusok polgári áldozatainak nyújtott segítséget pénzügyi kárpótlás megszerzéséhez. A fiatal nő nemcsak Irakban, hanem Afganisztánban is dolgozott, és a közeljövőben tért volna haza az Egyesült Államokba.

A francia külügyminisztérium csak annyit közölt, hogy egy cseh származású francia állampolgár is meghalt a merényletben. Nem ismertette azonban az áldozatnak sem a nevét, sem az életkorát, sem a foglalkozását.

Szombat éjjel három amerikai katona vesztette életét a Ramádi közelében fekvő amerikai támaszponton, amelyet iraki lázadók aknagránátokkal lőttek. A támadásban a bázis kiszolgáló személyzetének hét tagja megsebesült.

Az Irak szerte szombaton végrehajtott támadások huszonnégy ember életét oltották ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK