Beismerte tettét a múlt heti párizsi szállodatűz okozója, de tagadta, hogy szándékosan gyújtogatott volna. Időközben a halálos áldozatok száma keddre 24-re emelkedett.

Forrás: MTI
Munkában a tűzoltók

A párizsi államügyészség közlése szerint a 31 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és gyújtogatás miatt emelnek vádat. A nőt, akit az egyik éjszakai őr barátnőjeként azonosítottak, hétfőn vették őrizetbe, három nappal a francia főváros belvárosában lévő régi, egycsillagos szállodát elemésztő tűz után. A katasztrófa halottainak többsége olyan bevándorló volt, akiknek a Paris-Opera szálloda állandó lakhelyül szolgált.

A gyanúsított beismerte, hogy a tűz kitörése előtt heves vitába keveredett barátjával, aki a szállodában éjszakai portásként szolgált. Az első emeleten az ottani étkezőben egy külön helyiséget rendeztek be maguknak, ahol egy tucat gyertyát gyújtottak meg. A rendőrség közlése szerint a tüzet valószínűleg a gyertyák okozták, a tűz az általuk használt helyiségben tört ki, s hamarosan átterjedt a többi emeletre.

A nő mindezzel kapcsolatban annyit vallott be, hogy barátjával veszekedett, aki visszament a portára, ő haragjában ruháit a földre hajította, majd elrohant a hotelból. Szavai szerint nem gondolt arra, hogy a ruhák a gyertyák miatt tüzet foghattak.

A 24 halálos áldozaton kívül több mint ötvenen sebesültek meg, közülük 27-et még kórházban ápolnak, s 14-en súlyos állapotban vannak.