Bagólével arcul köpte egy vietnami veterán Jane Fonda amerikai színésznőt, aki egy rendezvényen nemrég megjelent könyvét dedikálta Kansas Cityben a CNN hírtelevízió csütörtöki beszámolója szerint.

Az 54 éves férfit közbotrány okozásáért őrizetbe vették, majd - bírósági idézést átadva neki - elengedték. A sajtónak úgy nyilatkozott, hogy régi adóságot törlesztett valamennyi veterán nevében, mivel 37 évvel ezelőtt tett hanoi látogatásával éppen Jane Fonda köpte le őket. Elmondta, hogy kilencven percet állt sorban, és bár nem rág bagót, most az egyszer megtette.

A színésznő fel sem állt helyéről, a bagólét letörölték az arcáról, és folytatta a dedikálást. A rendezvényen a szervezők adatai szerint mintegy 900-an vettek részt.

A kétszeres Oscar-díjas, 67 éves színésznő "Eddigi életem" című könyvének megjelenése alkalmából adott interjúkban a "józan ész kétperces kihagyásának" nevezte, hogy Hanoiban hagyta magát lefényképezni egy észak-vietnami légvédelmi ágyún. A színésznő ezzel a fotóval szerezte magának a Hanoi Jane gúnynevet, valamint rengeteg ellenségét. Hangsúlyozta, hogy csak a fotót bánja, a vietnami háború elleni tiltakozását nem.