Megtámadtak egy rendőrőrsöt Szaúd-Arábiában

2005.04.21. 21:41

Muzulmán fegyveresek megtámadtak egy rendőrposztot csütörtökön a szaúd-arábiai Mekkában, s az azt követően kialakult összecsapásban legkevesebb egy rendőr és két támadó életét vesztette biztonsági illetékesek és az állami televízió közlése szerint.

A lövöldözés a Kába kövét körülvevő mecsettől nyolc kilométerre történt. A tűzpárbajban több rendőr is megsebesült, míg egy ugyancsak sebesült támadót sikerült elfogni. A fegyveresek közül sokan egy közelben lévő épületbe vették be magukat. A környéket biztonsági emberek lepték el.

Az összecsapás két órán át tartott azt követően, hogy bezártak a szavazóhelyiségek. A szent városban a sivatagi királyságban lezajlott többszakaszos helyhatósági választások harmadik és egyben utolsó körét rendezték meg.

Egyelőre nem tudni, hányan lehettek a támadók. A biztonsági szervek szerint azonban sokan voltak, és valószínűleg olyan körözött személyek is részt vettek az akcióban, akik szerepelnek a 26 leginkább keresett, terrorcselekmények elkövetésével vádolt személyekről összeállított rijádi listán. Közülük 23-at a biztonsági hatóságok már megöltek, illetve elfogtak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK