Életben vannak az elrabolt román újságírók

2005.04.26. 18:42

Életben vannak az Irakban elrabolt román újságírók, noha lejárt a túszejtők által követeléseik teljesítésére múlt pénteken szabott határidő. A hírt a román Prima TV egyik igazgatója közölte kedden egy bukaresti sajtótájékoztatón, s tudatta azt is: az emberrablók tovább tárgyalnának. A túszok közül ketten a magántelevízió alkalmazottjai.

A román Prima TV információi szerint életben vannak az Irakban elrabolt román újságírók annak ellenére, hogy letelt a túszejtők által kiszabott határidő követeléseik teljesítésére. Dan Dimitru elmondta, hogy értesülései az emberrablók egyik küldöttétől származnak, aki érintkezésbe lépett a szerkesztőséggel, és a túszoktól származó újabb hangüzenetet közvetített nekik. Az újságírók ebben az iraki csapatkivonást követelő megmozdulásokra hívják föl a románokat.

"Személy szerint megkönnyebbültem" - mondta Dimitru, aki szerint az üzenet azt bizonyítja, hogy az emberrablók, akik ismét követelték a román csapatok kivonását Irakból, tárgyalni akarnak Bukaresttel.

A Prima TV 32 éves újságírónőjét, Marie-Jeanne Iont és 30 éves operatőrét, Sorin Miscoci-ot, valamint a 37 éves Ovidiu Ohanesiant március 28-án rabolták el Bagdadban. A túszejtők négy napot adtak Romániának arra, hogy kivonja csapatait a közel-keleti országból s ezzel megmentse a túszok életét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK