Fellebbez az Ericsson magyar feltörője

2005.04.26. 16:47

Fellebbez a hároméves börtönbüntetés ellen az a Svédországban elítélt magyar fiatal, aki feltörte a Sony Ericsson számítógépes rendszerét. A fiatalember szabadlábra helyezését kéri.

Fellebbezett az ipari kémkedés miatt első fokon kiszabott hároméves börtönbüntetése ellen a Svédországban elítélt magyar fiatal. A svéd TT hírügynökség keddi jelentése szerint a 26 éves magyar fiú fellebbezésében ártatlanságát hangoztatta, és kérte szabadlábra helyezését, továbbá az ítélet megváltoztatását.

A magyar fiatalt április elején bűnösnek találták abban, hogy behatolt az LM Ericsson svéd távközlési vállalat és a Sony Ericsson számítógépes rendszerébe és onnan törvénytelenül titkos ipari, illetve részben hadászati információkhoz jutott. Nem találtak viszont bizonyítékot arra, hogy azokat továbbadta volna, és a fiatalember együttműködött a hatóságokkal az eljárás alatt - közölték illetékesek.

A bíróság szerint a számítógépes kalóz azonban tettével veszélyeztette az ország biztonságát, tekintettel arra, hogy az információk avatatlan kezekbe is kerülhettek volna. A fiatalember azzal védekezett, hogy a számítógépes behatolással le akarta leplezni a számítógépes rendszer hiányosságait, és így akart állást szerezni az Ericssonnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKK