Rendkívül kedvező ajánlattal állt elő egy belga távközlési cég: bevezeti az ingyenes telefonálást Belgiumon belül a vezetékes hálózaton.

Mint csütörtökön nyilvánosságra hozták, ennek csak az a feltétele, hogy mind a hívó, mind a hívott fél feliratkozzon a cég által üzemeltetett hálózatra, a TalkTalk-ra. Ebben az esetben nincs sem kapcsolási díj, sem percdíj, s nincs időkorlátozás sem: az illetők egyetlen költsége, hogy továbbra is fizetniük kell a belga nemzeti telefontársaság, a Belgacom alap-díjcsomagját, azaz telefonvonaluk rendelkezésre állási díját.

Ilyen feltételek mellett a TalkTalk-ügyfelek száma várhatóan viharos gyorsasággal fog bővülni, hiszen mindenkinek érdeke, hogy összes ismerőse feliratkozzon erre a szolgáltatásra. A cég viszont abból fog megélni, hogy a mobiltelefonokra vagy a nem TalkTalk-ügyfelekhez, illetve a külföldre menő hívásokért továbbra is fizetni kell - igaz, állítólag minden viszonylatban olcsóbb percdíjakkal fognak üzemelni, mint a Belgacom.

 Belgiumban ma már szinte minden telefonos cég kínál olyan csomagokat, amelyek korlátlan számú és idejű beszélgetést tesznek lehetővé - csak éppen ezért, a telefonvonal fenntartási költsége mellett, még havi átalánydíjat is kell fizetni.