Házi készítésű pokolgép robbant szombatra virradóra Athén központjában. A detonációban senkit sem sérült meg. A virágcserépbe rejtett, időzítő szerkezettel ellátott, kis hatóerejű pokolgép egy építőipari vállalat székháza előtt, röviddel éjfél előtt lépett működésbe.

Házilagos készítésű bomba robbant szombatra virradóra a görög főváros központjában, de senkit sem sebesített meg - közölte a görög rendőrség. Tájékoztatása szerint a virágcserépbe rejtett, időzítő szerkezettel ellátott, kis hatóerejű pokolgép egy építőipari vállalat székháza előtt, röviddel éjfél előtt lépett működésbe, mindössze százötven méterre a görög rendőrfőkapitányság székházától. A robbantás elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett.

A detonáció előtt az ismeretlen elkövetők telefonon figyelmeztették az egyik helyi napilap szerkesztőségét, amelynek jelzése nyomán a rendőrség lezárta a környéket. Az elmúlt hét hónapban ez már a harmadik ilyen, ismeretlen merénylők által elkövetett támadás volt, ami olyan aggodalmakat keltett, hogy esetleg újjászületnek a görögországi szélsőbaloldali csoportok.

A tavalyi athéni olimpia előtt a görög rendőrség lecsapott a törvénytelen fegyveres csoportokra, így felszámolta például a NOvember 17. nevű szélsőbaloldali szervezetet, amelyet 23 ember - köztük brit, amerikai és török tisztségviselők - meggyilkolásával és több tucat robbantásos merénylet elkövetésével vádolnak a hatóságok.