Jól van Fahd bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodó, akit pénteken kivizsgálásra kórházba szállítottak - közölte egy szaúdi tisztségviselő. Hivatalos források közlése szerint az uralkodót láza miatt, és tüdejében képződött vizenyő miatt szállították kórházba.

A 84 éves uralkodón végzett orvosi vizsgálatok a normális mederben folynak - tette hozzá a tisztségviselő, akinek szavait az SPA szaúdi hivatalos hírügynökség idézte szombatra virradóra. A tisztségviselő részletekbe nem bocsátkozott, orvosi források mindazonáltal arról számoltak be, hogy az uralkodó tüdőgyulladást kapott és magas láza van.

Az SPA külön jelentésben közölte, hogy az uralkodói feladatokat ténylegesen ellátó Abdalláh herceg, trónörökös Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során szintén arról biztosította Mubarakot, hogy a szaúdi uralkodó jól van.

Rijádban pénteken ellentmondó hírek láttak napvilágot arról, hogy az uralkodó kórházba szállítása miatt készültségbe helyezték-e a fegyveres erőket. Szaúdi illetékesek előbb azt közölték, hogy rendkívüli állapotot hirdettek ki, a biztonsági erőknél pedig töröltek minden eltávozást és készültségbe helyezték őket. A szaúdi belügyi szóvivő és az uralkodó egyik tanácsadója ezt később cáfolta, hangsúlyozva hogy az élet a normális kerékvágásban zajlik a sivatagi királyságban.