Egy ember életét vesztette, huszonöten megsebesültek szerdán a bakui metróban, amikor egy javítás céljából leállított, de az utasok által fix lépcsőként használt mozgólépcső hirtelen és nagy sebességgel megindult.

Az azerbajdzsán ügyészség azt közölte szerda este, hogy egy ember vesztette életét a szokatlan balesetben, nyolc másik személyt pedig súlyos sérülésekkel ápolnak kórházban. Egy kórházi forrás azt mondta a brit hírügynökségnek, hogy legalább huszonöten sebesültek meg. A francia hírügynökség mintegy tizenöt sebesültről tud szemtanúk alapján. Az álló mozgólépcső váratlanul, minden előzetes figyelmeztetés nélkül lépett működésbe és egyes elemei beomlottak.

Az Interfax hírügynökség úgy értesült: a halott az a személy, aki szemtanúk szerint mindkét karját elveszítette a balesetben. A tömegszerencsétlenség a belvárosi Bakszovjet állomáson történt, amelyet a rendőrség kordonnal zárt körül a szerencsétlenség nyomán. A baleset okai egyelőre nem ismertek, az ügyészség vizsgálatot indított.

Az elmúlt tíz évben két súlyos baleset történt a bakui metrón: 1999. augusztus 4-én egy tűzvészben az egyik állomáson ketten meghaltak, négyen megsebesültek. Egy 1995. október 28-i tűzkatasztrófában, amelyet az elektromos hálózat hibája okozott, 290 ember lelte halálát.