Mobiltelefon miatt átirányítottak egy brit utasszállítót

2005.06.08. 1:37

Vadászgépek kíséretében egy London környéki légikikötőbe irányítottak át kedden este egy turistákat szállító brit repülőgépet, miután tévedésből gyanús tárgynak nézett elhagyott mobiltelefont találtak az utastérben.

A londoni védelmi minisztérium közlése szerint a Thomson utazásszervező cég által bérelt Boeing 737-es utasszállító repülőgép 103 turistával és ötfős személyzettel a fedélzetén Portugáliából a közép-angliai Coventry városába tartott, amikor a pilóták arról értesítették a légiforgalom-irányítókat, hogy gyanús tárgyat találtak az utastérben.

A hatóságok óvintézkedésként a királyi légierő két F3 Tornado típusú vadászgépének kíséretében átirányították az utasszállító repülőgépet a Londontól 30 kilométerre északkeletre fekvő Stansted repülőterére, ahol az biztonságosan földet is ért. A repülőtéren tűzszerész egység állt készenlétben, a légikötő azonban a Boeing landolása után is nyitva maradhatott.

A gép átvizsgálása során megtalálták a gyanús tárgyat, amelyről kiderült, hogy egy mobiltelefon - közölte az utazásszervező. A készüléket a jelek szerint korábban valaki a gépen felejthette, legalábbis a kedd esti járattal tartó utasok és a személyzet tagjai közül senki sem vallotta magáénak a maroktelefont.

KAPCSOLÓDÓ CIKK