Kézigránátot robbantott egy hivatali visszaélésért elítélt rendőrtiszt Szentpétervár egyik bírósági tárgyalótermében szerdán, a robbanásban legalább egy ember meghalt, hét másik pedig megsebesült - közölték igazságügyi és rendőrségi források.

A Néva-parti város körzeti bírósága éppen befejezte a rendőrség kábítószer-ellenes osztálya hivatali visszaélésekkel vádolt négy tisztjének ügyében hozott elmarasztaló ítélet ismertetését, amikor az egyik elítélt kézigránátot rántott elő, és felrobbantotta a gyilkos szerkezetet.

Rendőrségi és igazságügyi forrásokra hivatkozva az orosz hírügynökségek egy halálos áldozatról - a vádlottakat kísérő egyik rendőr haláláról - és tizenkét sebesültről számoltak be. Ez utóbbiak között volt egy bíró, a bírósági titkár, valamint tíz másik személy. A detonáció letépte a gránátot előrántó elítélt karjának egy részét.

A bíróság egyik, nevének elhallgatását kérő titkára viszont két halálos áldozatról és hét sebesültről számolt be. Egyelőre nem világos, hogy a vádlott miként vihette be a tárgyalóterembe a gránátot.