Több tucat sérültje volt a pénteki biskeki összecsapásoknak. A tüntetést azért rendezték ellenzékiek, mert a közelgő kirgiz elnökválasztásokból kizárták az ellenzéki jelöltet.

Negyvenegy sebesültje volt azoknak a összecsapásoknak, amelyek egy, a közelgő kirgiz elnökválasztásokból kizárt ellenzéki jelölt hívei és rendfenntartó erők között törtek ki még pénteken Biskekben. A szombatra virradó éjszaka nyugalmasan telt el a városban - közölte a kirgiz belügyminisztérium.

A kirgiz egészségügyi-minisztérium szombati közlése szerint 27 sebesültet a helyszínen láttak el, 14-et pedig kórházba kellett szállítani. Egy rendőr állapota súlyos. A helyi média úgy tudja, hogy kórházban van a kirgizisztáni emberi jogi bizottság elnöke is, Turszunbek Akunov is, akit egy kő talált fejen.

Pénteken reggel a rohamrendőrséget vetették be a 7000 tüntető ellen, akik megrohamozták a kormányhivatalt és rövid időre elfoglalták az országos választási bizottság épületét. A tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy a július 10-re tervezett elnökválasztás jelöltjeiből kizárták az ellenzéket képviselő Urmanbek Bariktabaszov üzletembert arra hivatkozva, hogy nem rendelkezik kirgiz állampolgársággal.