40 millió kemény drogos él a világon

2005.06.23. 16:46

Negyven millióan fogyasztanak kemény drogokat világszerte, 100 millióan vannak azok, akik egyéb kábítószereket használnak - derül az ENSZ adataiból. A világszervezet június végén ismerteti részletesen a világ kábítószer-fogyasztásáról szóló jelentését.

Az ENSZ legfrissebb kábítószer-helyzetről szóló előzetes jelentése szerint összesen 40 millióan fogyasztanak kemény drogokat (heroint, kokaint) a világon és 100 millió azon fogyasztók száma, akik egyéb kábítószereket használnak - közölte Gömbös Ervin, a Magyar ENSZ Társaság főtitkára csütörtökön Budapesten. Az ENSZ a világ kábítószer-fogyasztásáról szóló legfrissebb jelentését majd 29-én teszi közzé.

Topolánszky Ákos, a Magyar ENSZ Társaság kábítószer-bizottságának vezetője elmondta: a XX. század elején a kábítószerek világméretű elterjedése tette szükségessé a legális és illegális termesztés és kereskedelem ellenőrzését. Hozzátette: a különböző országok összefogása eredményeként egyrészt közös normák jöttek létre, másrészt az ellenőrzés területe is fejlődött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK