Három emberrel végzett egy olasz ámokfutó

2005.06.28. 7:41

Három embert megölt, nyolc embert megsebesített egy olasz férfi, aki azt követően kezdett ámokfutásba, hogy kilakoltatási végzést vittek a lakásához. A csendőrség megrohamozta a házat és elfogta a dühöngőt.

Véget ért hétfőn késő este annak az észak-olaszországi férfinak az ámokfutása, aki Borgognóban három embert megölt, és nyolcat megsebesített. A csendőrség megrohamozta a házat, és elfogta a dühöngőt. Az 51 éves férfi - volt katona, tapasztalt vadász és jó lövész - hétfőn barikádozta el magát házában az 1200 lakosú, Novarától harminc kilométernyire fekvő kis településen. Vadászpuskával lövöldözni kezdett háza ablakából a csendőrökre és egy bírósági alkalmazottra, majd a járókelőkre is tüzet nyitott. Három embert ölt meg, és nyolcat megsebesített.

A bírósági alkalmazott kilakoltatási végzést akart átnyújtani - a férfi valószínűleg ekkor vesztette el a fejét, és nyúlt fegyveréhez. Áldozatai között van a 39 éves bírósági alkalmazott, egy csendőr és egy másik személy. Nyolc további embert megsebesített, köztük hat csendőrt és egy 35 éves nőt. Az egyik sebesült, aki haslövést kapott, életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK