Két halott az albán választási győzelmi ünnepségeken

2005.07.05. 0:21

Noha az albán parlamenti választási végeredményeket a korábbi ígéretek ellenére hétfő késő estig még nem hozták nyilvánosságra, az ellenzéki Albán Demokrata Párt (PDS) győzelmét ünneplő megmozdulások az esti órákban már két halottat követeltek.

A végzetes ünneplésre a Tiranától mintegy 80 kilométerre délre fekvő Lushnje városában került sor, ahol a tömegben egy férfi lelőtt egy másikat, egy harmadik pedig az első merénylővel végzett. A rendőrség nem közölt további részleteket az incidensről, így az okok egyelőre nem ismertek.

Az Albániában vasárnap tartott parlamenti választás eddigi sajátos, mérlege ezzel immár három halálos áldozat. A szavazás napján ugyanis egy választási ellenőrt ért halálos golyó.

Hétfő estig még mindig csupán részeredmények álltak rendelkezésre, amelyek arra utaltak, hogy a Sali Berisha volt elnök vezette ellenzéki Albán Demokrata Párt (PDS) aratott győzelmet a parlamenti választásokon, maga mögé utasítva az eddig hatalmon lévő és a Fatos Nano miniszterelnök vezette Albán Szocialista Pártot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK