Még keresnek egy amerikai katonát Afganisztánban

2005.07.05. 19:55

Megerősítette az amerikai haderő, hogy az egy hete Afganisztánban eltűnt négytagú amerikai elitegység két tagja életét vesztette; a kommandó egy harmadik tagját élve megtalálták, a negyedik sorsa viszont továbbra is ismeretlen.

A közép-ázsiai országba vezényelt amerikai haderő kedden Kabulban nyilvánosságra hozott közleménye szerint a kelet-afganisztáni Kunár tartományban eltűnt egység két tagjának holttestét hétfőn, egy kutató művelet során megtalálták. A tetemeket a Kabultól északra fekvő bagrami légitámaszponton működő amerikai katonai kórházba szállították, ahol a katonákat hivatalosan is halottnak nyilvánították.

Az egység harmadik tagját élve találták meg; a katona megsebesült, de sérülései nem életveszélyesek, őt szintén a bagrami támaszpont kórházába szállították - tette hozzá a dokumentum, amely szerint az egység negyedik tagjának sorsa viszont továbbra is ismeretlen.

Cindy Moore amerikai katonai szóvivő újságíróknak nem tudta megerősíteni, hogy a negyedik katona fogságba esett volna, miként ezt a hatalmuktól megfosztott fanatikus muzulmán tálib lázadók állították.

Az amerikai elitegység múlt kedden tűnt el; a felkutatásukra küldött mentőhelikoptert lázadók lelőtték, aminek következtében a gép fedélzetén tartózkodó 16 amerikai katona is életét vesztette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK