Több mint egymillió embert telepítenek ki az USA-ból a Dennis hurrikán miatt. A déli államok felé tartó vihar legalább 32 embert ölt meg Kubában és Haitin.

Több mint egymillió embert szólítottak fel otthona elhagyására Floridában, Alabamában és Mississippiben az amerikai hatóságok, hogy megmentsék őket a Dennis hurrikán pusztításától.

A trópusi vihar, amely legalább 32 embert ölt meg Kubában és Haitin, várhatóan vasárnap éri el az amerikai szárazföldet a három állam határvidékén, a Mexikói-öböl északi partján. Ereje ugyan gyengült, miközben keresztülsöpört Kubán, és óránkénti 240 kilométeres sebessége 144 kilométerre csökkent, ám a nyílt tenger fölött újból erőre kapott, és félő, hogy a Mexikói-öböl meleg vize fölött haladva még erősebbé válik.

Az átmenetileg legyöngült Dennis csupán súrolta Florida déli részét, ám közép-európai idő szerint a szombat esti órákban még mindig mintegy 140 ezer otthon és munkahely volt áram nélkül. Ez egy nagyon veszélyes vihar - figyelmeztetett Jeb Bush floridai kormányzó, hogy meggyőzze az állam kitelepülésre felszólított mintegy 700 ezer lakosát. Alabamában és Mississipiben 500 ezer embert kértek fel otthona elhagyására az illetékesek.