Ketten meghaltak és tizenhatan megsérültek szombat hajnalban a dél-franciaországi A9-es autópálya Béziers és Montpellier közötti szakaszán történt buszbalesetben. Egy belga és holland turistákat szállító autóbusz sofőrje vélhetően vezetés közben elaludt, és a jármű, kitérve sávjából, az úttesten felborult.

Súlyos baleset történt a dél-franciaországi A9-es autópályán. Egy Belgiumból Spanyolország felé tartó busz sofőrje vélhetően vezetés közben elaludt, és a jármű, kitérve sávjából, az úttesten felborult. A balesetben egy tízéves gyerek és egy negyvenéves férfi életét vesztette, tizenhatan megsérültek, öt sérült állapota súlyos. A busz további 48 utasa könnyebb agyrázkódást szenvedett. A sérülteket a környező városok kórházaiba szállították.

A nyomozást végző rendőrök szerint valószínű, hogy a busz sofőrje vezetés közben elaludt, és ez okozta a súlyos balesetet. A sofőrt őrizetbe vették, és nem szándékos emberölés gyanújával eljárás indult ellene.

A 4 óra 15-kor bekövetkezett baleset helyszínére érkező hetven tűzoltó munkáját nehezítette, hogy alig két órával korábban öt kilométerrel távolabb, az autópálya 158-as kilométerkövénél egy vegyi anyagot szállító francia teherautó teljes rakománya - szintén a sofőr figyelmetlensége miatt - az úttestre borult. A szállítmányt tartalmazó úgynevezett 124-es szódium-triazolból kiömlő 4500 kilogramm toxikus hatású por teljesen beterítette az úttestet. Az A9-es autópálya intézkedésre érkező alkalmazottját mérgezési tünetekkel kórházba szállították. Miután a vegyi anyagot szállító cég képviselőit a rendőrség nem tudta elérni, egy helyi vegyi vállalat szívógépeivel tisztították meg az utat.

Néhány órás lezárás után reggelre az autópálya mindkét szakaszát megnyitották, de a franciaországi iskolai szünet miatti nagy forgalom következtében egész nap fennakadások várhatóak az érintett útszakaszon.