Rice azonnali lépéseket követelt a palesztinoktól

2005.07.14. 23:47

Azonnali lépéseket követelt Mahmúd Abbász palesztin elnöktől a két nappal ezelőtti, öt izraeli halálát okozó, Netanjában elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet felelőseinek kézre kerítésére Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter - jelentette be csütörtökön az amerikai külügyminisztérium.

Rice a közlés szerint még szerdán beszélt telefonon a palesztin vezetővel, amikor ázsiai útjáról repült vissza Washingtonba. Tom Casey külügyi szóvivő elmondta azt is, hogy a térségben tartózkodó David Welsh, az amerikai külügyminisztérium közel-keleti ügyekkel megbízott államtitkár-helyettese szerdán Rámalláhban találkozott a palesztin elnökkel. A megbeszélésen amerikai részről azt hangoztatták, hogy a palesztin vezetésnek sürgősen meg kell találni a merénylet felelőseit, és bíróság elé kell állítania őket.

A szóvivő hangsúlyozta: üdvözlik, hogy Abbász elítélte a gyűlölködő merényletet, de most azt várja Washington a Palesztin Hatóságtól, hogy konkrét lépéseket tegyen a merénylet előkészítőinek és jóváhagyóinak felelősségre vonása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK