Három pakisztáni származású Londoni merénylő tavaly Pakisztánban tartózkodott. A pakisztáni hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, hogy a három későbbi merénylő merre járt az országban.

Három pakisztáni származású merénylő, akik részt vettek a múlt heti londoni robbantások végrehajtásában, a múlt évben Pakisztánban tartózkodtak, - közölte szombaton magát megnevezni nem kívánó két magasa rangú pakisztáni biztonsági illetékes. A 30 éves Mohammed Sidique Khan és a 22 esztendős Shehzad Tanweer 2004 novemberében együtt érkeztek Karacsiba, majd február elején utaztak vissza Nagy-Britanniába. A 18 éves Hasib Hussain, a legfiatalabb pakisztáni származású brit állampolgár, aki részt vett a merényletek kivitelezésében, ugyancsak a múlt év végén utazott Karacsiba, majd röviddel később visszatért a szigetországba.

A nyomozók egyelőre még nem tudták kideríteni, hogy a három férfi merre járt Pakisztánban, de gőzerővel folytatják rekonstruálni a robbantók pakisztáni mozgását. Nem tudni még azt sem, hogy mely szervezettel vagy mely csoportokkal vették fel a kapcsolatot. A nyilatkozók egyelőre azt sem tudták megerősíteni, hogy Sidique Khan vagy Tanweer valóban ellátogatott-e egy vallási iskolába. Egyelőre arra mutatnak a jelek. hogy nem jelentek meg valamelyik ilyen jellegű oktatási intézményben, de ezt még ellenőrizni kell - mutattak rá a biztonsági illetékesek.