Újabb két gyanúsítottat vettek őrizetbe Pakisztánban, a Londoni merénylet kapcsán. A hatóságok azt akarják kideríteni, hogy volt-e kapcsolat a most letartóztatott két személynek az egyik öngyilkos merénylővel.

Újabb két gyanúsítottat tartóztattak le Pakisztánban szombatra virradóra a londoni merényletek kapcsán. Egy pakisztáni hírszerzési illetékes közlése szerint a gyanúsítottakat Lahor városában vették őrizetbe, néhány órával azután, hogy Fajszálábádban négy olyan személyt fogtak el, akiknek a feltételezések szerint közük van a múlt csütörtöki, 54 halálos áldozatot követelő, metró- és autóbusz-merényletekben.

A pakisztáni hatóságok arra kíváncsiak, hogy a két újabb gyanúsított állt-e valamilyen kapcsolatban az egyik londoni öngyilkos merénylővel, a pakisztáni származású Shehzad Tanweerrel. Tanweerról ugyanis kiderült, hogy az elmúlt két évben kétszer hazalátogatott és akkor Fajszálábádban, illetve Lahorban járt.

Fajszálábádban a későbbi kamikáze 2003-ban találkozott Oszama Nazírral, a betiltott Dzsais-e-Mohamed, al-Kaida-kapcsolatokkal rendelkező szervezet jelenleg bebörtönzött tagjával, majd 2004. decemberében Tanweer ismét hazautazott és akkor az idén februárig Lahorban maradt. Ez idő alatt több, radikális iszlám csoportok által vezetett iskolába is ellátogatott.