Vallási háborúval fenyeget Mohammed Atta apja

2005.07.20. 19:29

Ötvenéves vallási háborúval és újabb öngyilkos merényletekkel fenyegette meg a Nyugatot a CNN-en keresztül az Amerika elleni 2001. szeptember 11-i támadásokat végrehajtó terroristák egyikének apja.

Az amerikai hírtelevízió gízai otthonában beszélt a négy évvel ezelőtti egyik repülőgép-eltérítő, Mohammed Atta apjával, aki azt mondta, nem bánkódik a londoni merényletek miatt. Újabb támadások következnek - közölte.

Mohammed el-Amir - akinek fia az első eltérített repülőgépet vezette a New York-i Világkereskedelmi Központ épületének - azt mondta: a nyugati világ kettős mércével szemléli egyfelől a londoni merényletek, másfelől az iszlám világ áldozatait.

Amir úgy nyilatkozott, hogy az Amerikát ért 2001-es támadások és a július 7-i londoni pokolgépes merényletek csak a kezdetét jelentik egy ötven évig tartó vallási háborúnak, amelyben még sok, a fiához hasonló "harcos" lép majd színre. Mint a CNN-nek kijelentette, a világon a terroristasejtek hálózata "egy atombomba, amelyet már aktiváltak, és ketyeg".

Az arab nyelven szitkozódó férfi árulónak bélyegezve megvetőleg nyilatkozott azokról a muzulmán vezetőkről, akik elítélték a londoni támadásokat. Végül megjegyezte: minden tőle telhetőt megtenne azért, hogy újabb támadásokra ösztönözzön.