A brit belügyminisztérium megerősítette azokat a sajtójelentéseket, hogy Kelet-Afrikából származik a július 21-i merényletek két gyanúsítottja. Az egyik, Yacine Hassan Omar szomáliai, aki 11 éves korában, a családjával érkezett Nagy-Britanniába. A másik, Mokhtar Said Ibrahim, eritreai, aki szintén gyerekként érkezett brit földre, és tavaly az állampolgárságot is megkapta.

A brit belügyminisztérium megerősítette azokat a sajtójelentéseket, hogy Kelet-Afrikából származik a július 21-i merényletek két gyanúsítottja. A keddi közlés pontosítja is a lapok értesülését, amely szerint két szomáliairól van szó. Az egyik, Yacine Hassan Omar tényleg szomáliai, aki 11 éves korában, a családjával érkezett Nagy-Britanniába, és azóta állandó tartózkodási engedélyt kapott. Őt azzal vádolják, hogy pokolgépet helyezett el a földalatti Warren Street-i állomásán.

A másik egy eritreai bevándorló, Mokhtar Said Ibrahim, aki szintén gyerekként érkezett brit földre, és tavaly az állampolgárságot is megkapta. Őt a 26-os autóbusz felrobbantásának kísérletével vádolják - közölte a minisztérium.
   
A rendőrség egyelőre csak vizsgálja azt a gyanús anyagot, amit egy észak-londoni lakásban találtak, ahol nemrégiben megfordult az egyik merénylő, Mokhtar Said Ibrahim. A vizsgálattal összefüggésben lefoglaltak egy gépkocsit is a lakás közelében.