Tizennyolc, illetve tizenhat év börtönre ítélték minden idők legnagyobb franciaországi pedofilperének két fővádlottját, egy házaspárt. Még súlyosabb büntetést, 28 évi börtönt kapott a férj apja.

A nyugat-franciaországi Angers-ban ülésező bíróság szerdán hirdette ki ítéletét a 65 vádlottat és 45 áldozatot felvonultató perben. A férfit és a nőt egy gyerekeket áruba bocsátó hálózat fő szervezőjének tekintik. Áldozataik között ott voltak saját gyerekeik is.

A pedofilhálózat tagjai 45 gyereket tettek ki prostitúciónak vagy követtek el szexuális visszaéléseket velük szemben - saját gyerekeikkel és unokáikkal szemben is. A visszaélések legfiatalabb áldozata hat hónapos, a legidősebb 12 éves volt a bűntények elkövetésének időpontjában. Az alkoholizmustól és családi erőszaktól terhelt családok jó része szociális gondozásban részesült, az elkövetők egy része maga is hasonló visszaéléseket élt át gyerekkorában.

A vádlottak védői szerint a per tömeges jellege gyakorlatilag lehetetlenné tette az egyéni felelősség pontos megállapítását.