28 évet kapott a francia pedofilhálózat vezetője

2005.07.28. 10:55

A világ egyik legnagyobb pedofil-perében hozott ítéletet a francia bíróság. Összesen 62 vádlottat ítéltek el, 45 gyerek és csecsemő megerőszakolása miatt. Az első számú vádlott 28 évet kapott, de volt aki megúszta 4 hónap börtönnel. Az egyik vádlott saját gyerekeit erőszakolta meg az ítélet szerint. Az áldozatok között volt féléves csecsemő is.

Elítélték a franciaországi Angers városában 1999. és 2002. között működő pedofilhálózat 62 tagját, három vádlottat felmentettek - jelentette a BBC. A vádlottak négy hónap és 28 év közötti börtönbüntetést kaptak. A legsúlyosabb büntetést az ügy kulcsfiguráira szabták ki, akik a pedofil hálózatot működtették a városban.

Összesen 39 férfit és 27 nőt ítéltek el a perben, a vádlottak 27 és 73 év közöttiek. Az ítélet szerint 45 gyereket és csecsemőt erőszakoltak meg, áldozataik között féléves csecsemő is volt.

Az első számú vádlott, akit csak Philippeként emlegettek (az elítéltek teljes nevét a megrontott gyerekek érdekében nem hozták nyilvánosságra), 28 évet kapott. Fia, Franck 18 évet tölt börtönben az ítélet szerint. Franck korábbi élettársát, a 32 éves Patriciát 16 évre ítélték. A legtöbb esetben a hálózat tagjai a gyerekeket Franck és Patricia lakására vitték fel és erőszakolták meg. Ráadásul a per során az is bebizonyosodott, hogy Franck saját három gyerekét is megerőszakolta.

Szintén 28 évet kapott Eric, akit a gyerekek csak Daginak neveztek, testvére, Jean-Marc pedig 26 évre kerül rács mögé. Még egy szociális munkást is elítéltek másfél évre az ügyben, aki eltüntette a gyerekek bántalmazásáról szóló jelentéseket, illetve elhallgatta a panaszokat.

Jean-Noel Bouillaud védőügyvéd azt mondta a francia közszolgálati rádiónak, hogy örül az ítéletnek, mert a bíróság minden vádlott tettét külön-külön ítélte meg és ez alapján szabott ki büntetést, nem kollektíven vonta felelősségre a banda tagjait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK