Az olasz terrorizmusellenes törvény megsértésével, illetve nemzetközi terrorista összeesküvéssel vádolják az olasz hatóságok Hamdi Isaacot, a július 21-i londoni merényletkísérlet egyik feltételezett elkövetőjét - közölte hétfőn Isaac ügyvédje.

Az etióp származású gyanúsítottat, akinek a merényletkísérlet után sikerült Olaszországba szöknie és Rómában múlt hét pénteken vették őrizetbe, ezen túlmenően hamis dokumentumok birtoklásával is vádolják. Ügyvédje kijelentette, hogy az olasz hatóságok egyelőre még nem döntöttek a brit kiadatási kérelemről. Egyben közölte, hogy fellebbezést nyújt be a vádemelési javaslat ellen.

Korábban Rómában kiszivárgott, hogy rendőrségi források szerint az olasz fővárosban őrizetbe vett Hamdi Isaac nem állt kapcsolatban olasz terrorista csoportokkal.

Geoff Hoon, a brit parlamenti ügyek minisztere a BBC-nek adott interjújában közölte: a brit kormány a határellenőrzések szigorítását fontolgatja, miután Hamdi Isaacnak sikerült Olaszországba szöknie. Hoon szavai szerint a belügyminisztérium tanulmányozza az eddig érvényben lévő útlevél-ellenőrzések szigorítását.