Kilenc újszülöttének megölésével vádolnak egy német nőt

2005.08.01. 21:34

Kilenc újszülött gyermekének megölésével gyanúsítanak a hatóságok egy német nőt - közölték az Odera menti Frankfurtban hétfőn. A holttestek virágládákban és virágcserepekbe rejtve találták meg.

A csecsemők holttestét vasárnap találták meg a Brandenburg tartományban lévő Brieskow-Finkenheerdben, egy kertben elásva. A hatóságok feltételezései szerint a gyermekek 1988 és 2004 között születtek. A 39 éves nő ellen várhatóan legalább kilenc rendbeli emberölés miatt emelnek vádat - jelentette be az Odera menti Frankfurt államügyészi hivatalának szóvivője.

Az államügyészi hivatal egy tanú bejelentése alapján figyelt fel az esetre. A férfi a kert rendbetétele során, a földben elásva talált rá az emberi csontokra. A rendőrség közlése szerint a holttestek virágládákban és virágcserepekben voltak elrejtve. A rendőrség folytatja a kutatást, esetleges további áldozatok holtteste után.

Június elején az osztrák hatóságok számoltak be hasonló esetről, akkor négy halott újszülöttet találtak Grazban. Az eset kapcsán a nő élettársát, a megölt gyermekek apját is előzetes letartóztatásba helyezték.