Leszálláskor túlszaladt a kifutópályán és kigyulladt kedden egy repülőgép Toronto Pearson nemzetközi repülőterén.

Az Air France járata leszállás után túlfutott a kifutópályán és kigyulladt - közölte kanadai CBC tévétársaság. A helyi rendőrség megerősítette a hírt. Az Airbus A340 típusú gép a kifutópálya mögötti erdős részen állt meg közvetlenül egy autósztráda közelében. A CBC információi szerint a gépen mintegy kétszázan vannak. Az utasok állapotáról egyelőre nincsenek információk.

A rendőrség közlése szerint az Air France francia légitársaság személyszállító gépe leszállás közben került bajba, a térségben a baleset idején mennydörgést és villámlást észleltek.

Egyelőre nem tudni, mi okozta, hogy a 252 utas szállítására alkalmas Airbus túlszaladt a leszálló pályán az esős időjárásban. A CBC kanadai televízió felvételein látható, amint a gép a kifutópályán túl, egy vízmosásszerű helyen áll. A gép törzséből lángok csaptak ki és fekete füstfelhő árad ki.

A CNN televíziónak egy szemtanú azt mondta, hogy a gép törzse kettévált. A kanadai televízió a rendőrségre hivatkozva azt jelentette, hogy a pilótát és számos utast kórházba szállítottak. Egy torontói rádióállomás szerint több utas kimászott a gépből, és az utasok többségét épségben kimenekítették.

Az Air France internetes honlapja szerint az 538 számú járat a párizsi Charles de Gaulle-Roissy repülőtérről indult és helyi idő szerint kedd délután kellett leszállnia a torontói Pearson repülőtér 3-as terminálján. A torontói repülőteret lezárták, a járatokat Ottawába, illetve több közeli repülőtérre irányították át.

Az Air France válságstábot rendezett be a repülőtéren, szóvivőjük azonban még nem nyilatkozott a balesetről.

[origo] - mti