A londoni City elleni terrortámadástól tartanak a rendőrök

2005.08.10. 6:39

A londoni City, vagyis a brit főváros pénzügyi negyede elleni terrortámadás már csak idő kérdése - fejtette ki véleményét a Financial Times című lapnak adott nyilatkozatában a kerület rendőrfőnöke. Az újság szerdai számában megjelent interjújában a rendőrtiszt elmondta: a negyedben "ellenséges felderítőmunka" folyik.

London pénzügyi központja elleni intézett terrortámadástól tartanak a londoni rendőrség vezetői. Mindazok a terrorista szervezetek, amelyek eredményeket érnek el, már jó előre alaposan szemügyre veszik célpontjukat - mondta James Hart, a City rendőrfőnöke, hozzátéve: "semmi kétség, hogy mi már ilyen jellegű tevékenységnek vagyunk kitéve". Bár még senkit sem vettek őrizetbe elővigyázatosságból, a hírszerzés szorgalmasan gyűjti az információkat - mondta el Hart, és felhívta arra a figyelmet, hogy a terroristák kiemelt célpontjai közé tartoznak a nyugati világ pénzügyi központjai, mert az ezek elleni merényletekkel lehet igazán nagy zűrzavart okozni.

Az Ír Köztársasági Hadsereg már célba vette a Cityt, és egy másik támadás csak idő kérdése, efelől semmi kétség - nyilatkozta a rendőrtiszt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK