A Julija Tyimosenko ukrán kormányfő és Mihail Szaakasvili grúz elnök közötti barátság filmet ihletett, amelyben keveredik a szerelem, a szex és a politika, s amelynek forgatását jövő héten kezdik Oroszországban. A 45 éves ukrán kormányfő szerepét egy 20 éves pornósztár alakítja majd a filmen.

A Julija című, 26 perces rövidfilm két ember, Julija és Mihail szerelméről szól, akik titokban találkoznak Moszkvában, politikáról beszélnek és az orosz-grúz határ felett egy helikopterben szeretkeznek - mesélte el a film rövid tartalmát Alekszandr Valov, a film producere.

"Ebben a forgatókönyvben sem a családneveket, sem a tisztségeket nem említik. Nem lesz semmiféle diplomáciai botrány" - bizonygatja Alekszej Mitrofanov ultranacionalista orosz parlamenti képviselő, akinek a tanácsát kikérték a forgatókönyvírók a politikai témájú párbeszédekhez. Könnyen fel lehet azonban ismerni a hősnőben a fejét övező hajkoszorúnak köszönhetően az ukrajnai narancsszínű forradalom tündérét, Ukrajna szex-szimbólumát - állítják a szerzők.

Tyimosenkóra és Szaakasvilire több orosz nacionalista rossz szemmel néz, Amerika-barátnak és oroszellenesnek tartják őket. Az "erotikus filmvígjáték" ötlete akkor született, amikor Mitrofanov egy ebéd közben Tyimosenko "titkos moszkvai látogatásáról" beszélt Valovnak. "Mindnyájan a politika túszai vagyunk, mindenhová elkísér bennünket, de humorosan kell hozzáállnunk" - véli Valov.

Julija szerepét egy ukrán pornósztár, a 20 éves Jelena Berkova, Mihailét pedig egy kevéssé ismert örmény színész alakítja - közölte a producer.