Drogot és lányokat csempésztek Ausztriába

2005.08.12. 13:18

A grazi rendőrség felgöngyölített egy kábítószer-csempészettel és leánykereskedelemmel foglalkozó hatfős bűnbandát, amelynek két feltételezett vezetője és egyik tagja magyar. A bandát irányító magyar testvérpár hetente ezer darab ecstasy tablettát szállított Ausztriába.

A gyanúsítottak 2004 szeptembere óta 400 ezer euró értékben adtak el ecstasy tablettákat Grazban és környékén élő drogfüggő személyeknek - közölte pénteken a stájerországi bűnügyi rendőrség szóvivője. Ez év tavaszán kezdődött el a banda felgöngyölítése. Grazi rendőrök tetten értek egy 22 éves szerb fiatalembert, amint ecstasy tablettákat adott el a város központjában. Vallomása alapján a nyomozók eljutottak a banda más tagjaihoz, köztük egy bejelentetlenül Grazban lakó 21 éves magyarhoz. Az újabb és újabb vallomások vezettek az egyik bandavezér, egy 36 esztendős magyar férfi nyomára. Grazban fogták el, ahol álnéven, hamis papírokkal házat bérelt. Fivérét, a másik feltételezett főbűnöst, még nem tudták kézre keríteni, nagy erőkkel folyik utána a nyomozás. 

A hatóságok megállapították, hogy a magyar testvérpár hetente ezer darab ecstasy tablettát csempészett át személygépkocsival Magyarországról Ausztriába. A drog utcai forgalmazásában ők nem vettek részt, azt a tevékenységet a banda tagjaival végeztették.

Az osztrák rendőrség az elfogott bandatagok vallomásaiból és egy névtelen feljelentő közléséből értesült arról, hogy a két magyar főgyanúsított a drogkereskedelem mellett magyar nőket szállított kéjhölgynek osztrák bordélyokba. Az utóbbi bűntény esetében még nem ismeretes, mióta folytatták üzelmeiket.