Újabb terrortámadástól tartanak szeptember 11-én

2005.08.12. 7:29

Az FBI állítólag olyan információkhoz jutott, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulójának idejére újabb terrorakciót készítenek elő. A merénylők állítólag üzemanyag-szállító tartálykocsikat terveznek ellopni, és azokkal akarnak támadást végrehajtani.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) meg nem erősített értesülése szerint terroristák merényletet készítenek elő a szeptember 11-i évforduló környékén New York, Los Angeles és Chicago ellen. A belső elhárítással foglalkozó titkosszolgálat egy elemző csoportja figyelmeztetett: terroristák áldozatok tömegével járó támadásra készülnek a 2001. szeptember 11-én Amerikát ért terrortámadás évfordulója idején. A merénylők állítólag üzemanyag-szállító tartálykocsikat terveznek ellopni, és azokkal akarnak támadást végrehajtani. Úgy tudni, hogy a merényletre utaló információk az Egyesült Államokon kívülről származnak, meg nem nevezett kormányzati tisztviselők ugyanakkor kétségbe vonták az értesülések megalapozottságát.

Egy név nélkül idézett rendőrségi forrás szerint az FBI Los Angeles-i és (New Jersey állambeli) newarki egyesített terrorizmusellenes erői "nem hivatalosan" riasztották az értesülés nyomán az ügyben illetékes kormányzati és egyéb szerveket. A Drudge Report hírportál szerint egyes riasztott kormánytisztviselők úgy vélik, hogy a veszély hihető, és az információ figyelmet érdemel. Laura Eimiller, az FBI kaliforniai szóvivője megerősítette, hogy belső számítógépes hálózatukon figyelmeztetést küldtek az ügyben a rendfenntartó szerveknek. Az információ hitelességéről ő sem tudott nyilatkozni.