Lelőttek egy túszejtőt a grúz tévészékházban

2005.08.18. 21:26

Fél óra egyezkedés után lelőttek a grúz különleges erők egy férfit, aki túszt ejtett a grúz televízió épületében. A férfi állítólag egy kompromittáló felvételt követelt és azt, hogy ügyészeket hívjanak oda.

Grúz különleges erők lelőttek csütörtökön egy férfit, aki előzőleg túszul ejtett egy személyt az állami televízió tbiliszi székházában és "kompromittáló" videoanyagot követelt. A fegyveres férfi délután lépett be a tv-székházba, ahol túszul ejtett egy alkalmazottat, s azt követelte, hogy adjanak át neki egy kompromittáló videofelvételt és hívjanak a tévéhez városi ügyészeket.

Rendőrök és a különleges erők tagjai fél órán át egyezkedtek a férfival, ám végül a hivatalos álláspont szerint kénytelenek voltak lelőni. - Nem volt más választásunk, mint lelőni a 34 éves férfit. Veszélyben volt nemcsak a túsz, hanem televízió más munkatársainak élete is - közölte Kakha Koberidze főállamügyész-helyettes. Nem tudni, hogy a követelt videofelvétel kire nézve kompromittáló. Koberidze elmebetegnek nevezte a túszejtőt.