Negyven feltételezett terroristát fogtak el

2005.08.27. 0:22

Az elmúlt hetekben tartott razziák során több mint negyven feltételezett terroristát vettek őrizetbe a szaúdi hatóságok. Az egyik rajtaütés során megölték az al-Kaida szaúd-arábiai vezetőjét is.

Több mint negyven feltételezett terroristát vettek őrizetbe a szaúdi hatóságok az elmúlt hetekben végrehajtott razziák során - jelentették be pénteken Rijádban.

A belügyminisztérium nyilatkozatában emlékeztetett az augusztus 18-án Rijádban és Medinában végrehajtott rajtaütésre, amelynek során a szaúdi biztonsági erők megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szaúd-arábiai vezetőjét. Most először ismerte el ugyanakkor a minisztérium, hogy a támadás során megölték az al-Kaida vezető két közeli munkatársát, akik szintén szerepeltek a körözött személyek listáján.

A beszámolóból kitűnt az is, hogy a szóban forgó rajtaütéseket a szaúdi hatóságok július 25 és augusztus 18 között hajtották végre Rijádban, Medinában, valamint az ország északi részén fekvő Arar városában. A több mint negyven őrizetbe vett személy között nem szaúdi állampolgárok is voltak.

A biztonsági erők azt állították, hogy az elmúlt hetekben sikerrel csaptak le a különböző terrorista sejtekre az országban, kiemelve, hogy megölték vagy letartóztatták a legkeresettebb huszonhat terrorista gyanúsítottat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK