Szabad az elrabolt gazdag holland lány

2005.09.16. 15:53

Sértetlenül visszanyerte szabadságát egy holland iparmágnás lánya, akiért elrablói előzőleg háromszáz kilogramm kokaint követeltek váltságdíjul - jelentette be a holland rendőrség. Azt nem tudni, hogy teljesült-e a bűnözők követelése.

Fotó: MTI
Claudia Melchers

A 37 éves Claudia Melchers szerdán éjszaka - 48 órával azután, hogy ismeretlen fegyveresek elhurcolták amszterdami otthonából - váratlanul felbukkant az Amszterdamtól száztíz kilométerre fekvő Arnhem vasútállomásán. A nő mezítláb sétált be az állomásra. Azt nem tudni, hogy teljesült-e az emberrablók követelése - közölte egy rendőrségi szóvivő.

Melcherst hétfőn este rabolta el két fegyveres. Miután bejutottak a lakásba, megkötözték, egy ládába gyömöszölték, majd gépkocsin elmenekültek vele. A rendőrség hatvan embert állított rá a milliomoslány felkutatására, de nem jutottak nyomára, amíg meg nem jelent a pályaudvaron.

Claudia apja, Hans Melchers az egyik legnagyobb holland vállalat, a Melchemie vegyipari konszern tulajdonosa, és 460 millió euróra becsült vagyonával az ország egyik leggazdagabb embere. Az emberrablással kapcsolatban a holland médiában ismét terítékre került Melchers múltja. A Melchemie az elmúlt hónapokban bírálatok kereszttüzébe került, mert az 1980-as években vegyszereket exportált Irakba, bár az nem bizonyított, hogy törvénytelen ügyletekről lett volna szó.

Melchers volt feleségét, Anna Maria Lievenst 1999-ben holtan találták máltai háza lépcsőjének alján, halálát nyilvánvalóan lezuhanás okozta. Akkori sajtójelentések szerint Lievens kapcsolatba lépett a holland pénzügyi hatóságokkal, azt állítva, hogy férje cége vegyszereket adott el Iraknak, Szíriának és Líbiának. Melchers nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK