Lefasisztázza a melegeket egy Lengyelországban kiadott tankönyv, melyet vallás-, illetve etikaórán használnak. A varsói oktatási minisztérium bejelentette, hogy megvizsgálják az összes vallás- és etikaórán használt tankönyvet - írja a Pride.hu.

Egy lengyel vallástankönyv gyakorlataként a gyerekeknek a fasiszta szóval kell helyettesíteniük a homoszexuális szót egy meleg fiktív levelében. A jezsuita rend által kiadott tankönyvnek a tanárok számára készült függeléke szerint az ominózus feladat annak bemutatására szolgál, hogy "milyen könnyen bedőlünk hátrányos társadalmi helyzetű emberek érzelmi propagandájának". A jezsuita kiadó a pedagógusoknak pedig egy filmet ajánl, amely neurózisként és fogyatékos férfiasságként ábrázolja a homoszexualitást.

A lengyel kormány esélyegyenlőségi illetékese, Magdalena Sroda botrányosnak nevezte a tankönyvet. A varsói oktatási minisztérium bejelentette, hogy megvizsgálják a vallás- és etikaórán használt összes tan- és segédkönyvet, nehogy azok intoleranciára és rasszizmusra neveljenek.

A WAM jezsuita kiadó igazgatója is elismerte, hogy a kifogásolt rész túlzó, de nem tágított attól, hogy a homoszexualitást abnormális viselkedésként kell ábrázolni - írja a Pride.hu.